Emigreren naar Spanje

Nederlandse televisie in Spanje

Nederlandse TV in Spanje via SatellietNederlandse televisiezenders ontvangen in Spanje via Satelliet... wat heeft u nodig en hoe werkt het?

 

 

 

 

Nederlandse TV in Spanje via Satelliet

Feitelijk gezien mag u als u in het buitenland woont, alleen BVN (Het Beste Van Nederland En België) ontvangen. Alle andere zenders mogen alleen binnen Nederland bekeken worden. Dit heeft te maken met programmarechten en dit is ook de reden dat u bij Canal Digitaal (zie hieronder) een Nederlands adres dient op te geven.

In Spanje kunt u de Nederlandse TV kanalen ontvangen door via een satellietschotel het signaal binnen te halen. De schotel, met in ieder geval voor de Canarische Eilanden een doorsnede van 1 meter, moet afgesteld staan op de Astra 1 satelliet, 19.2 graden Oost én de Astra 3 satelliet 23.5 graden Oost. Via deze satellieten kunt u o.a. alle Nederlandse zenders in HD-kwaliteit ontvangen.

Om de kanalen van de twee satellieten met één schotel te kunnen zien, schaft u een zogenaamde Duo LNB aan. Er zijn ook Duo LNB's voor het aansluiten van twee toestellen.

U dient bij Canal Digitaal een abonnement naar keuze af te sluiten en een Nederlands adres op te geven en via een Nederlandse bankrekening te betalen. U heeft hiervoor een speciale decoder, die de smartcart van Canal Digitaal kan lezen, nodig. Kijk voor de beschikbare abonnementen op www.canaldigitaal.nl

BVN

Heeft u voldoende aan de ontvangst van BVN (het beste van Nederland en België) dan kunt u met een willekeurige receiver en een schotel afgestemd op de Astra 1 satelliet, 19.2 graden Oost, gratis en zonder smartcard kijken.

NPO 1, 2 en 3

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) stelt de zenders NPO1, NPO2 en NPO3 (voorheen Nederland 1, 2 en 3) niet langer gratis beschikbaar via de satelliet. Alleen met een betaald abonnement kunt u straks nog NPO 1, 2 en 3 blijven zien. Kijk voor meer informatie op www.canaldigitaal.nl

U heeft hiervoor een speciale decoder, die de smartcart kan lezen, nodig. U dient bij Canal Digitaal een Nederlands adres op te geven en via een Nederlandse bankrekening te betalen.

Overige zenders

Om alle overige zenders te kunnen zien dient u zich bij Canal Digitaal op een zenderpakket te abonneren en een smartcard te bestellen (gaat vaak samen). U heeft een speciale decoder, die deze smartcard kan lezen, nodig. U dient bij Canal Digitaal een Nederlands adres op te geven en via een Nederlandse bankrekening te betalen.

 

 

De satellietschotel

Het plaatsen van de satellietschotel kunt u doorgaans door een plaatselijke specialist laten doen. U hoeft geen schotel uit Nederland te laten komen. De schotel dient afgesteld te staan op zowel de Astra1 satelliet op 19,2 graden oost én de Astra3 satelliet op 23,5 graden oost. Dit is mogelijk met 1 schotelantenne met twee LNB's.

De decoder

De decoder dient u wel in Nederland te bestellen, tenzij er een plaatselijke leverancier in Spanje is. Echter in een "gewone" Spaanse winkel treft u de juiste decoder niet aan. Er zijn diverse mogelijkheden en u kunt bij verschillende (web)winkels bestellen. U kunt ook via Canal Digitaal een goedgekeurde decoder bestellen.

Canal Digitaal

 

Heeft u problemen met de ontvangst van Nederlandse TV in Spanje?

Als uw TV/decoder langere tijd niet wordt gebruikt, kan het zijn dat het signaal van Canal Digitaal niet meer wordt ontvangen. Regelmatig worden codes verzonden via de satelliet om uw smartcard abonnement te verlengen. Worden deze codes niet door u ontvangen, omdat de TV (of eigenlijk decoder) steeds uit stond, dan stopt de ontvangst. Wij adviseren u dan ook om de decoder altijd aan te laten staan, u voorkomt daarmee dat uw signaal wordt onderbroken.

U kunt uw smartcard van Canal Digitaal op diverse manieren heractiveren

  • Telefonisch via de activatielijn: 0031+(0)356477477. Houdt uw smardcardnummer gereed.
  • Via SMS via 0031+(0)644300300. SMS uw smartcardnummer.
  • Via internet op www.canaldigitaal.nl

Zorg dat uw TV aan staat op een van de Nederlandse zenders. Meestal heeft u binnen 15 minuten weer ontvangst. Duurt het langer dan 24 uur dan is er iets mis gegaan. In sommige gevallen moet dan toch de helpdesk van Canal Digitaal gebeld worden (0900-9323/kan alleen vanuit Nederland tegen 0,15 euro per minuut), zodat Canal Digitaal het probleem voor u oplost. Vaak wordt u eerst nog gezegd het zelf nogmaals te proberen, maar dring er dan op aan dat zij het voor u regelen.... (U kunt 0900-9325 bellen als u alleen de gratis zenders Ned. 1, 2 en 3 heeft. Dit kost 1,30 euro per gesprek.)

Wonen in Spanje

Bekijk onze pagina met alle informatie over wonen in Spanje.

 

Spaans leren