Emigreren naar Spanje

Wetenswaardigheden

Onderwijs in Spanje, feestdagen in Spanje, uw paspoort verlengen, ambassade en consulaat, verzekeringen, trouwen in Spanje.

Nederlandse winkels in Spanje

Nederlandse winkels SpanjeNederlandse winkels in Spanje. U kent dat gevoel wel, u woont al een tijd in Spanje en heeft trek in drop of boerenkool... Waar koop je dat?

Read more ...

Onderwijs in Spanje

Hoe zit het Spaanse onderwijssysteem in elkaar? En hoe kunt u uw diploma's laten erkennen?

Read more ...

Feestdagen in Spanje

Feestdagen in SpanjeFeestdagen in Spanje. In Spanje zijn heel veel lokale feestdagen. Het kan zijn dat er in het ene dorp niets te doen is, terwijl in het naastliggende dorp volop feest wordt gevierd.

Read more ...

Trouwen in Spanje

Trouwen in SpanjeTrouwen in Spanje. In Spanje worden zowel religieuze als burgerlijke huwelijk erkend. Alle huwelijken moeten worden ingeschreven in het huwelijksregister.

Read more ...

Paspoort verlengen en identiteitskaart in Spanje

Uw Nederlandse paspoort in SpanjePaspoort Spanje. U reist weliswaar binnen de Schengenlanden, dus van een uitreis- c.q. inreiscontrole is geen sprake, maar toch dient u een geldig paspoort en/of identiteitskaart te bezitten.

Read more ...

Verzekeringen in Spanje

Verzekeringen in SpanjeVerzekeringen in Spanje. Welke verzekeringen zijn nu precies belangrijk om af te sluiten als u in Spanje woont?

 

Read more ...

Juridisch advies in Spanje, advocaat Spanje

Advocaat in SpanjeAdvocaat in Spanje, Nederlandstalig. Indien u in Spanje woonachtig bent kan het zijn dat u juridisch advies nodig heeft. Een advocaat, een adviesbureau, of een asesor.

Read more ...

Nederlandse ambassade in Spanje

jemaintiendrai
Emigreren is een grote stap. Velen zullen zich in de loop der jaren meer Spaans voelen, maar wel de Nederlandse nationaliteit behouden.
 
 
 
Nederlandse ambassade in Spanje
Als Nederlander bent u voor consulaire zaken in Spanje aangewezen op uw Diplomatieke Vertegenwoordiging, de Nederlandse ambassade in Madrid. Raadpleeg de volgende link Rijksoverheid
 
  
 
 
Waar kunt u als resident in Spanje een nieuw (biometrisch) paspoort aanvragen?
Nederlandse Ambassade in Madrid
Adres: Po de la Castellana 259-D, 28046 Madrid (metro Begoña) 
Postadres: Po de la Castellana 259-D, 28046 Madrid
Telefoon: (+34) 91-3537500
Telefoon Consulaire Afdeling (o.a. reisdocumenten) (+34) 91 353 75 12 
(ma. t/m vr. 9.30 - 13.30 en van 14.30 - 16.30 uur)
 

Hond of kat meenemen naar Spanje

Hond, kat mee in vliegtuigAls u uw hond of kat mee wilt nemen in het vliegtuig moet u met een aantal zaken rekening houden. Wij geven u zo veel mogelijk informatie maar controleert u vooraf zelf bij uw luchtvaartmaatschappij of zij dezelfde voorwaarden hanteren.

Read more ...

 

Spaans leren