Emigreren naar Spanje

Resident worden in Spanje

Spanje Nie nummer aanvragen, resident worden in SpanjeWat betekent dat als u resident wordt in Spanje? En wat heeft dat voor gevolgen? Heeft u een verblijfsvergunning nodig?

 

 

 

Waarom resident worden in Spanje?

Het wel of niet resident zijn heeft te maken met uw rechten en plichten in Spanje, maar ook met de vraag waar u uw belastingen dient af te dragen. Op de website van de Nederlandse belastingdienst kunt u hierover de nodige informatie vinden.

Voorwaarden om resident te worden in Spanje

U kunt resident worden in Spanje als u aan kunt tonen dat u langer dan 183 dagen per kalenderjaar in Spanje verblijft. U dient zich in Nederland uit te schrijven en zult in principe in Spanje belasting betalen. U wordt dan fiscaal ingezetene in Spanje.

Spaanse nationaliteit aannemen?

Om resident te zijn in Spanje hoeft u niet de Spaanse nationaliteit aan te nemen. U behoudt gewoon uw Nederlandse paspoort.

 

 

Verblijfsvergunning in Spanje

Als Nederlander of Belg heeft u geen speciale verblijfsvergunning nodig als u in Spanje gaat wonen. Voor andere nationaliteiten kan een verblijfsvergunning wel noodzakelijk zijn. Doe hierover navraag bij de ambassade.

 

Spaans leren