Emigreren naar Spanje

Vaste lasten koophuis in Spanje

Vaste lasten huis kopen Spanje.Nadat u een huis heeft gekocht in Spanje dient u jaarlijks de belastingen voor het huis te voldoen. Hier een overzicht met de te betalen belastingen en andere bijkomende vaste lasten.

 

 

 

De jaarlijkse vaste lasten als u als resident een koophuis heeft in Spanje:

  • Onroerend Zaak Belasting (IBI) Impuesto sobre bienes inmeubles. U betaalt tussen de 0,4% en 0,9% onroerend goed belasting. De percentages variëren per gemeente.
  • Spaanse vermogensbelasting. Impuesto sobre el Patrimonio. Deze is per 1 januari 2008 afgeschaft.
  • Servicekosten. Cuota de communidad. Dit betreft gezamenlijke kosten van het complex of van het (flat)gebouw waar u uw woning heeft gekocht. Bijvoorbeeld kosten voor onderhoud, gemeenschappelijke ruimten, een gemeenschappelijk zwembad, straatverlichting, bewaking, etc.
  • Reinigingsheffing. Basura. Dit bedrag is per gemeente verschillend, maar komt meestal neer op een bedrag van rond de € 400 per jaar.
  • Opstal en inboedelverzekering. Seguro de construcción & seguro de objetos domésticos. Vraagt u hiervoor zelf een offerte aan bij een Spaanse verzekeringsmaatschappij, zoals bijvoorbeeld Hypotienda (NL) of Mapfre.
  • Alleen voor niet-residenten: De Spaanse fiscus belast buitenlandse huizenbezitters met een soort 'huurwaardeforfait'. U dient 2% van de kadastrale waarde (valor catastral) op te geven voor de Spaanse inkomstenbelasting. U bent over dit bedrag 25% belasting schuldig. Verhuurt u de woning dan betaalt u inkomstenbelasting in Spanje over de huuropbrengsten i.p.v. het huurwaardeforfait.

 

 

Een huis kopen in spanjeEen huis kopen in Spanje

Huis kopen Spanje

Bekijk onze pagina met alle informatie over huis kopen Spanje.

 

Spaans leren