Emigreren naar Spanje

De kosten koper in Spanje

Huis kopen Spanje. Kosten koper.Hier een overzicht over de kosten koper die u dient te voldoen bij de koop van een huis in Spanje.

 

 

 

 

De hoogte van de kosten koper in Spanje

  • Overdrachtsbelasting bij aankoop van een bestaande woning. (ITP) Impuesto de Transmisiones Patrimoniales. De hoogte van de overdrachtsbelasting is 10%.
  • BTW/Omzetbelasting bij aankoop van een nieuwbouwwoning. (IVA) Impuesto sobre el Valor Añadido. De hoogte van de BTW is 10%.
  • Notariskosten, tussen de 0,6% en 1%. Let echter wel op dat een notaris in Spanje niet de controles over uw aankoop uitvoert zoals u dat in Nederland gewend bent. Goed uitkijken dus! Controleer bijvoorbeeld zelf of de woning vrij is van een hypotheek op het moment van de koop, u kunt dit doen bij het kadaster, het Registro de la Propiedad.
  • Inschrijvingskosten in het "Registro de la Propiedad", het Spaanse Kadaster bedragen ongeveer 0,3% tot 0,7% van de koopsom.
  • Indien u een hypotheek neemt op de woning, bent u kosten verschuldigd aan de bank, de notaris en het kadaster. De afsluitkosten van de hypotheek bedragen 1% tot 1,5% van het hypotheekbedrag. De kosten voor de notaris, de registratie in het kadaster en de opmaak van de documenten zijn samen ongeveer 2,5% van het hypotheekbedrag.
  • Bouwbelasting. Impuesto sobre construcciones, instalaciones y obras. Voor de aanvraag van een eventuele bouwvergunning betaalt u tot 2,5% belasting, gerekend over de waarde van uw toekomstige woning zoals de architect die aangeeft.
  • Uiteraard dient u degene die u bijstaat in de aankoop, zoals een door u ingehuurde makelaar, advocaat, gestor etc. ook te betalen voor hun diensten. De hoogte van dit bedrag dient u zelf vooraf met betrokkene te bepalen. Het is in Spanje zeer gebruikelijk voor de aankoop van een woning een advocaat in de arm te nemen. Kijk op onze pagina voor juridisch advies in Spanje.

 

Een huis kopen in SpanjeEen huis kopen in Spanje

Een huis kopen in Spanje is een dermate complexe materie dat wij u adviseren een betrouwbare adviseur in de arm te nemen. Kijk hiervoor op onze pagina juridisch advies in Spanje.

Huis kopen Spanje

Bekijk onze pagina met alle informatie over huis kopen Spanje.

 

Spaans leren